Röntgen avslöjade patients inre potential Inuti Daniel hittade läkarna en vätskefylld blåsa i ungefär samma storlek och form som en mandel. Foto: AP Photo/Boston Herald, Renee Dekona, COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN)
Satir

Röntgen avslöjade patients inre potential

Satir Rutinundersökning ledde till medicinsk upptäckt. Trolig prostataförstoring visade sig innebära nya möjligheter för Lidingö-man.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Civilekonomen Daniel Lind vände sig tidigare i år till Capio Vårdcentral Lidingö för att göra en rutinkontroll.

– Jag märkte att jag behövde gå upp och kissa på natten och strålen kändes inte lika kraftfull som tidigare. Eftersom jag passerat fyrtiostrecket jag tog det säkra före det osäkra. Undersökningen var obehaglig, men i dag är jag glad att jag tog mod till mig och beställde tid.

Inuti Daniel hittade läkarna en vätskefylld blåsa i ungefär samma storlek och form som en mandel.

Inuti Daniel hittade läkarna en vätskefylld blåsa i ungefär samma storlek och form som en mandel. På en skiktröntgen kunde läkarna se att den tryckte mot Daniels urinvägar och därför behövde opereras bort. Efter operationen analyserades vävnaden i mikroskop och läkarna kunde konstatera att det rörde sig om den 42-årige mellanchefens inre potential. Daniel vilar nu ut i hemmet på Lidingö men hoppas vara tillbaka på kontoret inom ett par veckor.

”Nu när jag äntligen hittat min inre potential känner jag att det är dags att sluta underprestera, och att bli en verklig vinnare.”

– Jag har ju läst en hel del böcker om självförverkligande och mindfulness. Nu när jag äntligen hittat min inre potential känner jag att det är dags att sluta underprestera, och att bli en verklig vinnare och leva livet till max. Det skulle heller inte skada att gå ner några kilo i vikt.

Enligt Daniel Lind ser den inre potentialen inte mycket ut för världen. Han förvarar den i rumstemperatur i ett glaskärl med formalin på nattduksbordet.

– Min fru tycker den ser obehaglig ut. Men tack vare den här lilla köttklumpen kan jag höja ribban och verkligen ge 110 procent och det är ju något som även påverkar hennes livskvalitet till det bättre. Jag tror dessutom att jag kommer klara av att springa milen på under 48 minuter i vår, säger Daniel Lind.

”Att det kommer lite kiss i kalsongerna efter ett toalettbesök kan kännas som ett bakslag för den enskilde mannen men ha stor betydelse för Sverige som exportnation”, säger Gabriel Wikström.

På Socialdepartementet har man följt utvecklingen med intresse. Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (S) låter via sin pressekreterare hälsa att han inte kan kommentera enskilda fall. Men han vill uppmana alla män i åldrarna 41 till 59 år låta undersöka sig. Att fler hittar sin inre potential kan påverka svensk ekonomi till det bättre.

– Att det kommer lite kiss i kalsongerna efter ett toalettbesök kan kännas som ett bakslag för den enskilde mannen men ha stor betydelse för Sverige som exportnation, säger Gabriel Wiktröm i ett uttalande till En jobbig värld.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev