Nytt spa i centrala Stockholm Enligt en ny broschyr har anläggningen ”nära till både vatten och stad och tillgång till exklusiva och sköna upplevelser i en rofylld värld”. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Satir

Nytt spa i centrala Stockholm

Satir Nu byter Regeringskansliet namn till Rosenbad Spa och retreat. Anläggningen på Norrmalm renodlar sitt koncept mot stressreducering för yrkespolitiker.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Byggnaden som ligger i centrala Stockholm med utsikt över Lilla Värtan fungerade tidigare som statlig myndighet men har sedan den 9 september 2018 använts för rekreation och avkoppling för ministrar, tjänstemän och handläggare. Därför sker nu ett namnbyte från Regeringskansliet till Rosenbad Spa och retreat, meddelar fastighetsägaren.

En av Stockholms mest fridfulla miljöer. Rekommenderas!

Enligt en ny broschyr har anläggningen ”nära till både vatten och stad och tillgång till exklusiva och sköna upplevelser i en rofylld värld”. Bland faciliteterna märks förutom obegränsad tillgång till fikabröd även kaffeautomater och ett välfyllt kontorsförråd.

– Under de snart fyra månader jag befunnit mig på Rosenbad Spa och retreat har jag hittat tillbaka till min andning och inre rytm, säger en minister från Miljöpartiet som valt att downshifta under hösten.

 

Byggnaden som ligger i centrala Stockholm med utsikt över Lilla Värtan fungerade tidigare som statlig myndighet men har sedan den 9 september 2018 använts för rekreation och avkoppling.
Foto: Jonas Ekströmer / TT

Rosenbad Spa och retreat erbjuder långtidsvistelse med spa-paket.

Rosenbad Spa och retreat erbjuder långtidsvistelse med spa-paket. I paketet ingår hudbehandling med ACO:s handsprit och doftterapi med RX-lim och whiteboard-pennor. Temperatur och luftfuktighet i lokalerna regleras av en klimatanläggning och gästerna erbjuds möjligheten att tillverka en egen svalkande klädsel av post-it-lappar.

Det är även möjligt att strosa runt bland flertalet inhyrda krukväxter i långa korridorer eller ägna sig åt avkopplande dokumentförstöring eller andra pysselprojekt i ett särskilt kopieringsrum. Det finns WC för både damer och herrar komplett med pappershanddukar från Edet Torky

– Här har jag hittad tid för mig själv och verkligen hunnit ladda batterierna, säger en politiskt sakkunnig tjänsteman.

Anläggningen rankas högt på rese-appen Tripadvisor och får 5 av 5 i betyg i kategorin ”Spa och hälsocenter”.

”En av Stockholms mest fridfulla miljöer. Rekommenderas!”

”En lyx man unnar sig under en övergångsperiod.”

”Mycket avkopplande. Här händer ingenting!”

Så lyder några av omdömena av det hyllade Rosenbad Spa och retreat, en undangömd oas mitt i centrala Stockholm.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev