Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Godkänn
Budgetkritik resultat av massinvandring enligt SD Siffersymbolerna och de fyra räknesätten är problem som importerats från Mellanöstern, säger Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talespersonen Oscar Sjöstedt i ett uttalande. Observera att artikeln är satir och möjligen inte reflekterar verkliga förhållanden. Foto: TT

Satir Budgetkritik resultat av massinvandring enligt SD

Satir Kritiken mot beräkningarna i Sverigedemokraternas höstbudget grundar sig i arabiska traditioner och tankesätt. Det hävdar partiets ekonomisk-politiske talesperson som nu tar avstånd från siffror och matematik.

Sverigedemokraternas budgetförslag har den senaste tiden mött hård kritik för att inte gå ihop. Bland annat fattas fyra miljarder för en utlovad pensionsreform och två miljarder till A-kassan. Totalt saknas 30 miljarder kronor för att finansiera de offentliga utgifterna, enligt beräkningar från SvD Näringsliv. Partiet avfärdar nu kritiken.

– Som så mycket annat i det svenska samhället är både siffersymbolerna och de fyra räknesätten problem som importerats från Mellanöstern, säger partiets ekonomisk-politiske talespersonen Oscar Sjöstedt i ett uttalande.

Det är alltså det pris vi svenskar får betala för ett mångkulturellt experiment som pågått alldeles för länge

Enligt Sjöstedt kommer ordet siffra ursprungligen kommer från arabiskans as-sifr och hör inte hemma alls i det svenska kulturarvet. Enligt många historiker på området uppstod den avancerade matematiken som vetenskap i det antika Egypten och Babylonien för omkring 4 000 år sedan, en tid då befolkningen i Skandinavien fortfarande befann sig på jägar- och samlarstadiet. De arabiska siffrorna började användas i svenskan och andra västerländska språk under medeltiden, något Sverigedemokraterna nu tar avstånd ifrån, liksom de fyra räknesätten.

– Att svenska medborgare tvingas lyda under medeltida trossystem och måste lära sig tyda arabiska tecken för att kunna fungera i vardagen är ett bevis för hur långt multikulturalismen gått i Sverige, säger Oscar Sjöstedt.

Svenska väljare kan känna sig trygga med att inte en siffra är rätt!

Enligt SD:s ekonomisk-politiske talesperson kommer partiets nationalekonomer fram till helt andra resultat när de undviker att använda matematik och arabiska siffersymboler. Utan förtryckande dogmer och regler från Mellanöstern redovisar partiets budget ett överskott på hela 40 000 miljarder kronor.

– Pengar som skulle kunna gå till att stärka svenskt försvar, till skolan eller till restaurering av våra fornminnen. Det är alltså det pris vi svenskar får betala för ett mångkulturellt experiment som pågått alldeles för länge, säger Oscar Sjöstedt.

SD:s ekonomisk-politiska talesperson garanterar att den höstbudget partiet redovisar är till hundra procent Sverigevänlig.

– Utan tvekan, svenska väljare kan känna sig trygga med att inte en siffra är rätt!

Copyright © Arbetsvärlden 2017 | Linnégatan 14
114 94 Stockholm
Telefon 08-782 93 12 | red@arbetsvarlden.se
Ansvarig utgivare: Mikael Feldbaum
Arbetsvärlden ges ut av Tjänstemännens
Centralorganisation, TCO.