Podcast: ”Vallöftena om vården ska tas med en nypa salt” Britta Lejon, ST, Ann Johansson, Vårdförbundet, Samuel Engblom, TCO och Mikael Feldbaum Arbetsvärlden poddar om vården, poltiska lönesatsningar och valet2018.

Podcast: ”Vallöftena om vården ska tas med en nypa salt”

Veckans avsnitt gästas av Vårdförbundets vice ordförande Ann Johansson. Hon menar att det krävs stort politiskt mod för att genomföra de förändringar som verkligen behövs för att lyfta vården.
8 sep 2018 | 08:58
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Sveriges sjukhusvård är av toppkvalitet men mer resurser behöver föras ut till vårdcentralerna. Fyra procent av patienterna står för 40 procent av vårdbehovet. Ofta är de multisjuka. Och därför behöver vården av dem effektiviseras.

Förr sa politikerna: mer pengar behöver satsas på polisen/sjukvården/skolan. Idag säger de: poliser/sjuksköterskor/lärare behöver höjda löner. Hur blev det så? Britta Lejon och Samuel Engblom välkomnar förslag om jämställdhetssatsningar och generellt riktade lönesatsningar i olika sektorer men inte att vissa yrkesgrupper pekas ut av politikerna.

Vi avslutar med en unik valkompass och diskussion om den mediebild som har brinnande bilar som sin främsta fyrbåk. Hör också den före detta demokratiministerns uppmaning att rösta på söndag.

8 sep 2018 | 08:58
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev