Podcast: ”Vallöftena om vården ska tas med en nypa salt” Britta Lejon, ST, Ann Johansson, Vårdförbundet, Samuel Engblom, TCO och Mikael Feldbaum Arbetsvärlden poddar om vården, poltiska lönesatsningar och valet2018.

Podcast: ”Vallöftena om vården ska tas med en nypa salt”

Veckans avsnitt gästas av Vårdförbundets vice ordförande Ann Johansson. Hon menar att det krävs stort politiskt mod för att genomföra de förändringar som verkligen behövs för att lyfta vården.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Sveriges sjukhusvård är av toppkvalitet men mer resurser behöver föras ut till vårdcentralerna. Fyra procent av patienterna står för 40 procent av vårdbehovet. Ofta är de multisjuka. Och därför behöver vården av dem effektiviseras.

Förr sa politikerna: mer pengar behöver satsas på polisen/sjukvården/skolan. Idag säger de: poliser/sjuksköterskor/lärare behöver höjda löner. Hur blev det så? Britta Lejon och Samuel Engblom välkomnar förslag om jämställdhetssatsningar och generellt riktade lönesatsningar i olika sektorer men inte att vissa yrkesgrupper pekas ut av politikerna.

Vi avslutar med en unik valkompass och diskussion om den mediebild som har brinnande bilar som sin främsta fyrbåk. Hör också den före detta demokratiministerns uppmaning att rösta på söndag.

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar