Podcast: Därför ökar lönerna så långsamt Sebastian de Toro, LO-ekonom, gästar podden med Mikael Feldbaum och Samuel Engblom. Britta Lejon tillbaka som vanligt i nästa avsnitt.

Podcast: Därför ökar lönerna så långsamt

Sedan finanskrisen har löneutvecklingen i Europa tappat fart. Avsnittets gäst, LO-ekonomen Sebastian de Toro har skrivit en rapport i ämnet. Dessutom: Så kan polisyrket bli hett igen genom Grand Theft Auto.
2 jun 2018 | 07:43
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bristande produktivitetsökningar är en anledning till varför lönerna ökar så långsamt i Europa, bedömer LO-ekonomen Sebastian de Toro. Plötsligt tävlar partierna om vem som kan leverera kompetensutveckling. Ett stort arbetsmarknadspoltiskt paket kom från Socialdemokraterna i onsdags och Moderaterna ville göra skattelättnader för kompetensutveckling presenterade partiet i fredags. Bra inriktning på förslagen men konkretionen brister ibland, och risker för felslag finns, kan man sammanfatta Samuel Engblom och Sebastian de Toro.

Dessutom spaningar om de höga betygen hos vissa skolkoncerner som avslöjats i professor Jonas Vlachos rapport, om beräkningarna av invandringens kostnader och vinster i en ESO-rapport av Joakim Ruist, samt om den, enligt Samuel Engblom, glödheta modders-trenden med brittiska regelföljande poliser som städar upp i Grand Theft Auto-träsket och som kommer göra polisyrket eftertraktat igen.

 

2 jun 2018 | 07:43
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar