Ökade sympatier för SD bland män i TCO-förbund

Politik Sverigedemokraterna ökar och Socialdemokraterna minskar, visar den senaste partisympatiundersökningen.
4 dec 2014 | 16:15
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I SCB:s mätning av partisympatier efter facklig tillhörighet ökar stödet för Sverigedemokraterna något i alla grupper utom bland män inom LO. Störst är ökningen bland män som är medlemmar i TCO-förbund, från 3,4 procent vid senaste mätningen i maj till 8 procent i november. Det är dock fortfarande mindre än stödet partiet får bland alla män på arbetsmarknaden, 10,3 procent. Partiet har också växt mycket hos kvinnor i LO-kollektivet: från 2,7 procent av de svarande till 5,9 procent. TCO:s ordförande Eva Nordmark kommenterar SD:s framgångar:
– Det finns ett missnöje med politiken och det kan nog ta sig uttryck i att fler sympatiserar med ett parti som Sverigedemokraterna. Vi får hoppas att det inte blir valresultatet sedan. De seriösa, trovärdiga partierna måste skapa en förhoppning om ett bättre samhälle i valrörelsen.

De stora tappen står Socialdemokraterna för: hela 13,9 procent av LO-männen har sedan i maj förlorat sin sympati för partiet, 7,1 procent av kvinnorna i Saco och 4,7 procent av männen i TCO-grupperna. Även Vänsterpartiet tappar i alla grupper.

4 dec 2014 | 16:15

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev