Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Godkänn
Ny nordisk strategi för livslångt lärande Foto: Johannes Jansson/norden.org
De nordiska länderna ska tillsammans skapa ett system för kompetensutveckling.

Ny nordisk strategi för livslångt lärande

Kompetensutveckling De nordiska regeringarna ska gemensamt skapa en strategi för livslångt lärande. Detta för att säkra att befolkningen har en stabil anknytning till arbetsmarknaden.
30 okt 2014

Beslutet klubbades på Nordiska rådets session i Stockholm på torsdagen.

– En ständigt växande grupp i de nordiska länderna har svårt att komma in och att stanna på arbetsmarknaden. Därför önskar vi, med inspiration från internationella initiativ såsom det skotska programmet ”Individual Learning Accounts (ILA)”, att de nordiska regeringarna utarbetar en strategi för livslångt lärande, säger Valgerður Gunnarsdóttir från Nordiska rådets Kultur- och utbildningsutskott.

Individual Learning Accounts är en sorts utbildningsbidrag som skottar med en årsinkomst under £22 000 (cirka 275 000 kr) kan söka för att vidareutbilda sig i allt från enklare datorkunskaper till universitetskurser.

30 okt 2014
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan