Ministern förnekar att LO:s repskap ligger bakom försening LO kallar till repskap den 27 maj om en eventuell överenskommelse med Svenskt näringsliv om omställning. Arkivbild: Fredrik Sandberg

Ministern förnekar att LO:s repskap ligger bakom försening

Las-utredningen Förlängd utredningstid för regeringens las-utredningar, samtidigt har LO kallat till repskap för att ta ställning till en eventuell överenskommelse med Svenskt Näringsliv i vissa las-frågor. Men arbetsmarknadsminister Eva Nordmark förnekar att det hänger ihop.
18 maj 2021 | 11:46
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Den 15 maj skulle regeringens tre las-utredningar ha presenterats. I går kom beskedet om att slutdatum skjuts fram, till ”runt månadsskiftet” enligt Eva Nordmark på en pressbriefing på tisdagen.

Men att det skulle ha att göra med att LO nu har kallat till ett representantskap den 27 maj för att ta ställning till en överenskommelse med Svenskt näringsliv vad gäller omställningsfrågorna, det förnekar arbetsmarknadsministern.

– Jag har hela tiden varit positiv till möjligheten att fler ansluter till las-överenskommelsen, sade hon på pressbriefingen.

På frågan från Anders Jelmin, Ekot, om vad det skulle innebära om också LO som helhet kom med i uppgörelsen, svarade hon:

– Jag ser inga hinder, det är en fråga för parterna.

Jag ser inget omtag för utredningarna. Utredningarna kommer att gå på remiss

Men att det skulle finnas mer att förhandla om mellan LO och Svenskt näringsliv innan departementsutredningarna kommer, ville hon inte svara jakande på.

– Förhandlingar är en sak, och staten en annan sak. Vi har tagit om hand om statens ansvar, sedan är det upp till parterna att förhandla.

– Jag ser inget omtag för utredningarna. Utredningarna kommer att gå på remiss, vi levererar det vi ska leverera utifrån utredningarna.

18 maj 2021 | 11:46
Om skribenten
Tf chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev