LO:s chefsekonom slutar omedelbart LO:s chefsekonom Laura Hartman lämnar den rollen med omedelbar verkan. Foto: Janerik Henriksson/TT och Adam Sundman SvD/TT

LO:s chefsekonom slutar omedelbart

LO LO:s chefsekonom meddelade i fredags att hon slutar med omedelbar verkan. Hon och ledningen är överens om det beskedet. Vem som efterträder henne är inte klart.
23 okt 2023 | 11:00
+1
1
+1
1
+1
2
+1
1
+1
0
+1
2

Fram till i fredags hade LO en chefsekonom. Hon hette Laura Hartman och hade haft den rollen i knappa två år. Nu har den fackliga centralorganisation ingen chefsekonom, sedan hon själv under fredagen meddelat på Linkedin att hon slutar.

Till Arbetet säger hon att ledningen och hon själv är överens om att deras vägar nu skiljs åt.

På Linkedin skriver hon bland annat: ”När samhället blir hårdare och ekonomin mörknar är det de med minst ekonomiskt utrymme som får betala priset. Jag är glad över att jag varit med och lyft det perspektivet i samhällsdebatten.”

Daunfeldt: ”Vi har ofta liknande analyser”

TCO:s tidigare ordförande, Sture Nordh, kommenterar inlägget med orden:
”Du har varit en så stark, självständig och klok röst för löntagarnas intressen. Den kommer att saknas nu.”

Och Svenskt näringsliv chefsekonom Sven-Olov Daunfeldt skriver:
”Kommer att sakna att möta dig i debatten. Vi har ofta liknande analyser av samhällsproblem, men med olika lösningar. Men samtalet har alltid varit respektfullt och kunskapsinriktat”.

Gruppchefer tar över så länge

Enligt LO:s presstjänst finns ingen som direkt kliver in som ny chefsekonom.

En rekryteringsprocess ska dras igång, och fram tills en ny sådan är på plats tar två gruppchefer över hennes arbetsuppgifter.

Laura Hartman uppger att hon nu ska ägna sig åt att vara egen föreläsare, skribent och fortsätta med sina styrelseuppdrag.

23 okt 2023 | 11:00

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar