Klarnas kundtjänst i Göteborg ”Som ett fängelse” Arbetsvärlden och Arbetet har granskat Klarnas kundtjänstbolag Foundever på Cypern. Nu visar det sig anställda på samma företag i Göteborg upplever samma saker. Foto: Kostas Pikoulas

Klarnas kundtjänst i Göteborg ”Som ett fängelse”

Klarnas kundtjänst Det är inte bara på Cypern svenskar larmar om usla villkor och löner på Klarnas kundtjänst. Nu vittnar även anställda på telekomföretaget Foundever i Göteborg om samma sak. En skillnad är att där finns kollektivavtal.
15 feb 2024 | 13:35
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Övervakad av chefen, klockade toalettbesök, förbud mot att prata med kolleger på arbetstid och en låg grundlön med bonusar omöjliga att nå.

Nu visar det sig att även anställda på Klarnas kundtjänstbolag Foundever i Göteborg har en liknande sits som flera svenskar som arbetar för bolaget på Cypern vittnat om. Något som Arbetsvärlden och Arbetets granskning visat.

En skillnad är dock att anställda i Sverige har kollektivavtal.

– Det kändes som ett fängelse, säger 22-åriga Jessica till Expressen som nu granskat Foundevers Göteborgs-kontor som också enbart sysslar med Klarnas kundtjänst.

Kafferast blev olovlig frånvaro

Enligt artikeln övervakade teamledare på Foundever anställdas tillgänglighet i ett digitalt system. Busy betydde att man på grund av andra arbetsuppgifter inte kunde ta emot samtal. Break betydde att man var på schemalagd rast, på toaletten eller för att hämta kaffe.

– Ett tag innan jag slutade (våren 2023, reds. anm.) så infördes det att om jag gick och hämtade kaffe i två minuter, och satte mig själv på break, så fick jag två minuters olovlig frånvaro. Alla gick ju i taket över det där, säger Jessica till Expressen.

Under de månader som Jessica jobbade på Foundever, fram till i maj 2023, var hennes grundlön 18 731 kronor i månaden. Det innebär enligt strax över 15 000 kronor ut efter skatt, exklusive ob-tillägg.

– För den lönen går jag hellre och skrapar tuggummi från marken, säger hon till Expressen.

Hon sa upp sig efter några månader.

Sjukintyg från dag ett

Alexia Nygren, 22, jobbade på Foundever i Göteborg i några månader mellan 2022 och 2023. Det var hennes första jobb efter gymnasiet, och arbetsgivaren valde att inte förlänga provanställningen.

Hon säger till Expressen att hon var tvungen att lämna sjukintyg från första dagen varje gång hon behövde sjukanmäla sig – något arbetsgivaren kan kräva om det föreligger särskilda skäl. Då ska de däremot, enligt kollektivavtalet, stå för kostnaden – vilket inte varit fallet för Alexia, berättar hon.

Unionen inte hört något

Foundever i Göteborg har kollektivavtal med Unionen, som uppger till Expressen att de inte fått några indikationer på att anställda är missnöjda över sin situation.

Det hade förbundet inte heller när Arbetsvärlden och Arbetet gjorde granskningen.

Foundever: Självklart får man gå på toa

Anki Nordin är regionalt HR-ansvarig för Foundever i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Cypern. Hon säger att de kritiska rösterna om arbetsmiljön är tråkiga att höra, och vill framhålla att det också finns anställda som trivs och som har jobbat på Foundever i flera år.

Hon motsätter sig att teamledare skulle ifrågasätta toalettbesök, och att det är självklart att man får gå på toaletten oavsett om man har rast eller inte.

Hon känner inte heller till att anställda har fått olovlig frånvaro för att gå och hämta kaffe.

– Det jag kan tänka mig har hänt är att man har tagit extra rast vid ett flertal tillfällen och att man på det sättet har känt att cheferna ska ha koll på hur mycket man går på toaletten.

Expressen har sökt Klarna, som via mejl efterfrågat och fått frågor om arbetsförhållandena på Foundever. De har inte återkommit.

15 feb 2024 | 13:35
Om skribenten
Reporter på Arbetsvärlden

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev