Alice Bah Kuhnke: Låt Europol kartlägga rasism och polisbrutalitet Alice Bah Kuhnke är veckans gäst i Jobblistan. Foto: Janerik Henriksson / TT

Alice Bah Kuhnke: Låt Europol kartlägga rasism och polisbrutalitet

Podcast Alice Bah Kuhnke, europaparlamentariker för Miljöpartiet, gästar podden och berättar om hur hon ser på black live smatter-rörelsen.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hon berättar om när hon blev stoppad av en vakt i Europaparlamentet och om kampen för ett europeiskt direktiv för likabehandling som till exempel kan slå ner på Polens hbtq-fria zoner.

Hon blir trött när det i debatten talas om ”vit underkastelse” som ett krav från Black lives matter-rörelsen. ”Det finns alltid de som blir väldigt rädda när rättigheter ska utsträckas till fler. (. . . ) Den person av oss som har tålamodet får ta det samtalet. Just nu är jag inte där. ”

Ett direktiv om minimilöner måste innehålla undantag för kollektivavtalsmodellen, menar Alice Bah Kuhnke. Hon upplevde Palmeutredningens slut som ett antiklimax. Man lämnas lite ”var och hur och varför”. Samuel Engblom tycker däremot att Palmeutredningen gavs ett bra avslut.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar