Alice Bah Kuhnke: Låt Europol kartlägga rasism och polisbrutalitet Alice Bah Kuhnke är veckans gäst i Jobblistan. Foto: Janerik Henriksson / TT

Alice Bah Kuhnke: Låt Europol kartlägga rasism och polisbrutalitet

Podcast Alice Bah Kuhnke, europaparlamentariker för Miljöpartiet, gästar podden och berättar om hur hon ser på black live smatter-rörelsen.
12 jun 2020

Hon berättar om när hon blev stoppad av en vakt i Europaparlamentet och om kampen för ett europeiskt direktiv för likabehandling som till exempel kan slå ner på Polens hbtq-fria zoner.

Hon blir trött när det i debatten talas om ”vit underkastelse” som ett krav från Black lives matter-rörelsen. ”Det finns alltid de som blir väldigt rädda när rättigheter ska utsträckas till fler. (. . . ) Den person av oss som har tålamodet får ta det samtalet. Just nu är jag inte där. ”

Ett direktiv om minimilöner måste innehålla undantag för kollektivavtalsmodellen, menar Alice Bah Kuhnke. Hon upplevde Palmeutredningens slut som ett antiklimax. Man lämnas lite ”var och hur och varför”. Samuel Engblom tycker däremot att Palmeutredningen gavs ett bra avslut.

12 jun 2020
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan