Unionens ordförande Martin Linder slutar Unionens ordförande Martin Linder ställer inte upp för omval på förbundets kongress i höst. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Unionens ordförande Martin Linder slutar

Ordföranden Unionens ordförande Martin Linder kommer att lämna sitt uppdrag på kongressen senare i höst. Det meddelar han själv på Facebook.
25 aug 2023 | 09:51
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I oktober har Sveriges största fackförbund Unionen kongress. Via Facebook meddelar nuvarande ordförande, Martin Linder, att han då inte kommer att ställa upp för omval. Något Kollega var först att berätta.

Martin Linder har lett förbundet i åtta år. Innan dess var han förbundets vice ordförande i fyra år.

På den egna Facebooksidan skriver han bland annat:

”Tolv år i förbundets ledning är en lång tid och att bli omvald skulle innebära ytterligare fyra år. Både jag själv och förbundet behöver landa vad som är bäst för förbundet och medlemmarna.

Jag själv har landat i att det är dags att lämna uppdraget som förbundsordförande vid kongressen. Jag har varit fackligt förtroendevald på alla olika nivåer i över 25 år och det har varit en stor del av mitt liv. Jag har under alla år känt den känslan av stolthet, ansvar och glädje det innebär att få förtroendet av medlemmarna.”

25 aug 2023 | 09:51
Om skribenten
Reporter på Arbetsvärlden

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev