Strejken i norska LO är över

Norge Förhandlingarna mellan Handel og Kontor (HK) och Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) har gått i lås. Igår avblåste det norska LO-förbundet strejken mot den egna centralorganisationen.
26 nov 2014

–Det är en viktig seger. Vi har visat att förbundet står upp för sina medlemmar oavsett vilken arbetsgivare vi möter, säger HK:s förhandlingsledare Björn Mietinen i ett pressmeddelande.

Konflikten har handlat om hur det statistiska underlaget till parternas löneförhandlingar ska tas fram. Den nya uppgörelsen ger en procentuellt högre löneutveckling för de av HK:s medlemmar som idag tjänar minst. Den åtta dagar långa strejken är den första i sitt slag och har beskrivits som både historisk och pinsam i norska medier.

– Det är en lättnad att strejken nu är över. Vi är glada att parterna har hittat en lösning som båda kan leva med, säger Gerd Kristiansen, ordförande för norska LO, i ett pressmeddelande.

26 nov 2014
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan