Nytt intensivår lanseras efter modell från Jönköping Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Jonas EKströmer / TT

Nytt intensivår lanseras efter modell från Jönköping

Etablering Den 15 april startar regeringen "intensivåret" som en del av etableringsprogrammet. Arbetsmarknadens parter kan söka bidrag för bland annat mentorskap. Hittills har endast Sveriges Ingenjörer nappat på erbjudandet.
Göran Jacobsson
14 apr 2021

Fack och arbetsgivare kan nu få ekonomiskt stöd för att starta mentorsprogram för nyanlända. Det kan ske inom ramen för regeringens intensivår, som syftar till att få nyanlända i jobb.

Intensivåret startar 15 april och än så länge är det bara Sveriges Ingenjörer som ansökt om pengar.

Sveriges Ingenjörer har sedan 2012 arbetat med Ingenjörsmentorn i Stockholmsområdet.

− Vi vet att mentorsprogrammet ger en ökad självkänsla för att göra ingenjörskarriär i Sverige, säger Magnus Skagerfält, sakkunnig hos Sveriges Ingenjörer.

− För oss handlar det om att en ingenjör möter en ingenjör. En mentor ska inte ordna jobb utan fungera som en lots och möjliggöra en karriär.

I Jönköping är resultatet att 88 procent av deltagarna fått arbete.

Just nu har Sveriges Ingenjörer sökt pengar för att undersöka hur effektivt mentorsprogrammet varit för att ordna arbete åt nyanlända ingenjörer.

− Vi tror att det leder till jobb, säger Magnus Skagerfält.

Han förklarar att Sveriges Ingenjörer kommer arbeta mer intensivt med mentorskap under förutsättning att det finns nyanlända ingenjörer och om det visar sig att verksamheten verkligen lett till arbete.

Intensivåret presenterades tidigare idag på en digital pressbriefing. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark säger att mentorsprogram är viktiga och att det kan gå till på olika sätt. Hon säger att en mentor kan finnas på arbetsplatsen, men det är också att ordna en mentor på annat vis.

− Vi har sagt att det ska utgå från de behov som finns. Fack och arbetsgivare kan utforma mentorsprogram tillsammans.

1500 personer per år

Intensivåret innebär i första hand en intensiv satsning på studier i svenska och arbetsplatspraktik för att få motiverade nyanlända i jobb inom ett år. I verksamheten kan även annat – som utbildning, validering och samhällsorientering – ingå.

Intensivåret

Som en del av etableringsprogrammet införs intensivår från 15 april. Det utgår från Arbetsförmedlingen som bland annat ska samverka med kommuner, regioner och arbetsmarknadens parter. Tanken är att jämställdhet ska genomsyra intensivåret och att nyanlända inom ett år ska ha jobb. Deltagarna ska väljas ut med tanke på motivation och möjlighet att delta på heltid. Centrala delar är praktik hos arbetsgivare och språkstudier för invandrare, svenska som andra språk eller yrkessvenska.

Det kommer finnas en ny insats: intensiv praktik. För detta får arbetsgivare anordningsbidrag.

Dessutom kan det under intensivåret handla om kort utbildning, matchningsinsatser, validering, vägledning och samhällsorientering.

+ Expandera

Arbetsförmedlingen får en central roll i intensivåret. Maria Mindhammar är generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Hon säger:

− Vi tror att det kan handla om 20 procent av dem som finns i etableringsuppdraget, vilket betyder runt 1500 personer per år.

Maria Mindhammar beskriver intensivåret som en kedja av insatser, som både är anpassat efter den nyanländes behov och styrs av vilka möjligheter som finns lokalt.

Framgång i Jönköping

Ilan De Basso, kommunalråd i Jönköping deltog på den digitala pressbriefingen.. Han berättade att kommunen genomfört ett liknande arbete under några år. Kommunen har vänt sig till studerande inom SFI – svenska för invandrare – för att få dem snabbare i arbete. I första hand inriktade sig kommunen mot två sektorer: hotell och logistiksektorn. I Jönköping är resultatet att 88 procent av deltagarna fått arbete.

Det finns ingen strikt utformning av intensivåret utan det är alltså i stor utsträckning upp till anordnare som kommuner, regioner, privata arbetsgivare och fackföreningar att skapa verksamhet för nyanlända.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark säger:

− Jag vill uppmana fackligt aktiva att ta chansen att hjälpa nyanlända genom ett mentorsprogram. Och arbetsgivare har möjlighet att rekrytera kvalificerade genom att ge nyanlända chansen till jobb.

Göran Jacobsson
14 apr 2021
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.