Johanna Jaara Åstrand kan bli ny ordförande för Lärarförbundet Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet. Foto: Mikael Johansson/Lärarförbundet

Johanna Jaara Åstrand kan bli ny ordförande för Lärarförbundet

Lärarförbundet Grundskolläraren Johanna Jaara Åstrand från Örnsköldsvik föreslås efterträda Eva-Lis Sirén som ordförande för Lärarförbundet av en enig valberedning.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Som förste vice ordförande föreslås gymnasieläraren Maria Rönn och som andre vice ordförande förskolläraren Inger Maurin.

– Vi är glada att kunna säga att vårt ursprungliga förslag var väl förankrat i förbundet. Vi har stärkts i vår uppfattning att det är helt rätt gäng vi plockat ut. Johanna Jaara Åstrand är en karismatisk och erfaren ledare som har ett mycket starkt stöd i förbundet, säger valberedningens ordförande B-O Bengtsson i ett pressmeddelande.

Lärarförbundet håller kongress den 11-14 november, och ska då välja en ny ordförande efter Eva-Lis Sirén som avgår vid kongressen. Hon har varit ordförande för Lärarförbundet sedan 2001 och är även vice ordförande i TCO:s styrelse.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar