De blir första myndigheten att flytta Civilminister Ardalan Shekarabi (S) och statsminister Stefan Löfven presenterar beslutet om utlokalisering. Foto: Henrik Montgomery/TT.

De blir första myndigheten att flytta

Utlokalisering Sju olika myndigheter berörs av regeringens beslut i morgon torsdag om utlokalisering av myndigheter. Först ut att flytta blir UHR, som ska flytta delar av myndigheten till Visby redan inom ett år, enligt besked i dag från civilministern.
30 aug 2017

EFS-rådets säte kommer att flyttas till Gävle, Strålsäkerhetsmyndigheten till Katrineholm och Polarforskningsmyndigheten till Luleå. Bland annat. Regeringens besked i dag om utlokalisering av ytterligare myndigheter omfattar sju myndigheter men en majoritet av dessa flyttar delar och inte hela myndigheten.

Allra först i regeringens utlokaliseringskalender är UHR, Universitets- och högskolerådet, som ska flytta delar av sin verksamhet till Visby och flytten ska vara avslutad redan inom ett år.

Åt andra hållet, från Visby till Stockholm, flyttade nyligen Svenska institutet (2016) verksamhet efter att regeringens anslag för 2017 inte räckte till för att stanna i Visby. Detta enligt uppgift på Svenska institutets egen webbsida.

Följande myndigheter och kommuner berörs enligt civilminister Ardalan Shekarabi (S) (sorterade efter när utlokaliseringen ska vara slutförd):

  • Delar av Universitets- och högskolerådet ska flytta till Visby, senast 1 september 2018.
  • Myndigheten för kulturanalys flyttas till Göteborg, utlokaliseringen ska vara klar senast 31 oktober 2018.
  • Delar av Strålsäkerhetsmyndigheten till Katrineholm. Utlokaliseringen ska vara avslutad 30 november 2018.
  • Delar av Svenska EFS-rådet inklusive rådets säte flyttas till Gävle. Klart 1 december 2018.
  • Delar av Tillväxtverket ska flyttas till Östersund, flytten ska vara avslutad 1 december 2018.
  • Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor flyttas till Växjö. Ska vara klart 1 februari 2019.
  • Polarforskningssekretariatet flyttas till Luleå. Avslutat senast 30 juni 2019.
30 aug 2017
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan