Arbete och fritid: AI på jobbet AI på jobbet påverkar allt fler. På bilden gruvan i Kiruna, världens största underjordsgruva för järnmalm. Foto: Per Larsson / TT

Arbete och fritid: AI på jobbet

Podd Algoritmer påverkar arbetslivet allt mer. Det kan handla om övervakning, arbetsledning eller gigplattformar. German Bender, utredningschef på Arena Idé, gästar Arbete och fritid och talar om en pågående forskningsstudie i svenska gruvor.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Har facket möjlighet att förhandla och kontrollera algoritmerna i arbetslivet? German Bender, utredningschef på Arena Idé, gästar Arbete och fritid och talar om en pågående forskningsstudie i svenska gruvor. Samuel Engblom, TCO och Britta Lejon, ST diskuterar såväl arbetsmiljö som demokratiaspekter på ny teknik i arbetslivet och EU-kommissionens förslag till harmoniering av regler för artificiell intelligens. Programleder gör Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar