Parterna oeniga om hur höjd pensionsålder ska genomföras Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Pensionsgruppen. Foto: Jessica Gow/TT.

Parterna oeniga om hur höjd pensionsålder ska genomföras

Pensionsålder Svenskt näringsliv väljer att inte ställa sig bakom den avsiktsförklaring om äldre i arbetslivet som kom i dag och som LO, TCO och Saco stöder.
Mikael Feldbaum
19 sep 2016 | 16:32
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Lagen om anställningsskydd ska omfatta alla upp till 69 års ålder i stället för som i dag 67 år. Detta är LO, Saco och TCO eniga om för att gå med på höjd pensionsålder. Men Svenskt Näringsliv ställer sig utanför avsiktsförklaringen. Bland andra ST och Vårdförbundet riktar kritik mot avsiktsförklaringen och anser att höjd pensionsålder missgynnar deras medlemmar.

Avsiktsförklaringen presenterades i dag måndag av Kristdemokraternas tidigare partiledare Göran Hägglund och IF Metalls tidigare ordförande Göran Johnsson. De har arbetat på uppdrag av socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

Gruppens syfte har varit att ena arbetsmarknadens parter kring åtgärder som kan följa på att riksdagen 2017 fattar ett rambeslut om höjd pensionsålder.

Mikael Feldbaum

/ Kontakta skribenten

19 sep 2016 | 16:32

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev