Matchningsaktörer föreslås ersätta fas 3

13 mar 2015 | 15:31
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Södertäljes tidigare kommunalråd, Anders Lago (S), skriver i dag på Svenska Dagbladets Brännpunkt att han i dagarna lämnar över ett förslag till regeringen om att matchningsanställningar bör ersätta det omdiskuterade sysselsättningsfasen, före detta fas 3, i arbetsmarknadspolitiken.

Den tidigare regeringen tillsatte utredningen i somras för att få ett komplement till tredje fasen i jobb- och utvecklingsgarantin.

Anders Lagos förslår en modell med upphandlade matchningsaktörer som fungerar som förstärkta bemannings-/rekryteringsföretag under en begränsad tid för personer som länge har befunnit sig utanför den reguljära arbetsmarknaden. Personerna anställs med lön och villkor enligt avtal hos matchningsaktörerna, som ska matcha personerna till olika arbetsplatser. För att locka fler arbetsplatser att ta emot personerna ska finnas möjligheter till kompetensutveckling för arbetsuppgifterna och stöd till både individerna och arbetsplatserna.

Samtidigt föreslås en total översyn av det stora antalet anställningsstöd och andra subventionerade anställningar som finns i dag.

13 mar 2015 | 15:31
Nyheter
De viktigaste nyheterna en gång i veckan
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev